Někdy člověk vymyslí co vymyslet nechtěl. Někdy je to bohužel něco, co není poživatelné, ale to není dnešní případ. Mám pro vás recept na křenovou hořčici ve které ale žádný křen nenajdete. Použila jsem jen hořčičný prášek a žluté hořčičné semínko. Když jsem hořčici ochutnala chutnala úplně stejně jako plnotučná hořčice smíchaná s křenem kterou si můj taťka míchal ke grilované klobáse. Hořčičné semínko je dost pálivé tak jsem ho tam asi dala víc než měla, ale to vůbec nevadí, mě to chutná protože právě díky tomu získala hořčice křenovou příchuť. Takže pokud máte rádi hořčici s křenem vyzkoušejte křenovou hořčici. Rozdíl vůbec nepoznáte. Vynikající věc i na ucpaný nos nebo dutiny, protože vás pořádně „protáhne“.

Suroviny

  • 120ml vody
  • 50g celé hořčičné semínko žluté
  • 50g hořčičný prášek
  • 1 lžíce octa (nebo více podle chuti)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičky mleté kurkumy (pro žlutou barvu-lze vynechat)

Příprava

  1. Semínka hořčice rozmixujte na prášek. Přidejte zbytek surovin a ještě krátce mixujte.
  2. Hořčici přelijte do sklenice a uložte na den do lednice. Do druhého dne se chutě propojí a budou výraznější.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: několik měsíců