Suroviny
- 250ml rostlinného mléka*
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky třtinového cukru
*výborně chutná mandlové nebo kokosové, ale použijte co máte rádi. Kokosové mléko ředím půl na půl s vodou, protože je docela silné a tučné.
Příprava
- Všechny suroviny dejte do menšího hrnce. Přiveďte k varu a krátce povařte.
- V případě použití čerstvého zázvoru: zázvor oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Po uvaření přeceďte přes síto nebo zázvor vyndejte
- Podávejte horké. Na ozdobu použijte našlehanou mléčnou pěnou
Skladování: pro pozdější použití můžete uložit do lednice a pak znovu ohřát.
Trvanlivost: do 3 dnů












Dobrý den, jenom bych chtěla doplnit, že účinky kurkumy posiluje přidání špetky mletého černého nebo kajenského pepře.
Děkuji za informaci. O zesílení účinků kurkumy pepřem vím a snažím se to napsat u všech receptů, které kurkumu obsahují. Na stránkách i doma mám tolik kurkumových receptů, že mi to u tohoto receptu nějak vypadlo. Už je to tam dopsané:-). O kajenském pepři jsem to ale nevěděla, ale díky vám vím zase něco nového 🙂