Sušenková másla si doma vyrábím jako sladké pomazánky na pečivo nebo ke slepení sušenek. Piškot sice není sušenka, ale i tak jsem si řekla, že by z nich mohlo být dobré máslo. Máslo se mi osvědčilo i na slepení vánočního cukroví, ale hlavně na sladké pečivo jako jsou třeba croissanty.

Surovin

  • 150g změklého másla
  • 60g mletých piškotů
  • 50g moučkového cukru

 

Příprava

  1. Cukr prosijte do mísy, aby v něm nebyly hrudky.
  2. Přidejte změklé máslo a také piškoty rozmixované nebo rozmačkané na prášek. Máslo nerozpouštějte jinak rozmočí piškoty. Jen všechno dobře promíchejte. Pro snadnější míchání nechte máslo povolit na lince. Množství cukru si upravte podle chuti.
  3. Máslo přendejte do sklenice a uložte do lednice

 

Použití: na pečivo (croissanty..), ke slepení vánočního cukroví nebo jiných sušenek

 

Skladování: v lednici