Vyberte možnost Stránka

Pracny bez laktózy

Pracny bez laktózy
Pracny jsou cukroví které můžete upéct už na začátku prosince, aniž by se zkazily. Dělám je tedy mezi prvními abych v tom největším shonu nemusela ještě péct. Kdybyste je ale nestihly můžete je udělat klidně i ve Štedrý den. Nemusí se nechat změknout a budou chutnat stejně dobře jako ty upečené s předstihem. Já už se nemůžu dočkat až se budou péct v troubě a celý byt bude zase vonět vánočním cukrovím. Protože vůně cukroví která se line z trouby vytvoří tu pravou vánoční atmosféru.

SUROVINY

  • 150 g hladké mouky
  • 100g třtinový cukr
  • 100g rostlinného másla nebo tuku (většinou používám máslo Alsan)
  • 15g kakaa
  • 1 vejce
  • 1 lžička medu
  • ½ prášku do pečiva

 

PŘÍPRAVA

POMŮCKY: SILIKONOVÁ FORMA NA PRACNY NEBO KLASICKÉ KOVOVÉ FORMIČKY

 

  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto.
  2. Formičky vymažte tukem a vysypte moukou nebo jako já použijte silikonovou formu ve které uděláte asi 40 pracinek.
  3. Těsto namačkejte do formiček. Ještě o něco zvětší svůj objem tak formu nemusíte plnit až po okraj.
  4. Rozložte je na nízký plech a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte 8-10 minut.
  5. Pracny nechte krátce vychladnout a vyklopte. Pokud to nejde klepněte do formy druhou stranou nože.

O autorovi

Veronika Poláčková

Autorka všech receptů na tomto webu.

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..