Vánoční čas přichází a s ním i recept hrnek dobrého svařáku. Kromě osvědčené klasiky jsem se rozhodla vyzkoušet i něco nového, a tak vznikly další 3 verze svařáku. Jeden už na stránkách najdete – jahodový svařák. Je sladší, takže bude chutnat i těm, kteří svařák nebo víno jinak nemusí.

 

Pozor: Do neděle 13.12.2020 teď platí slevový kód na 15% slevu. Stačí při objednávce na www.rybizak.cz zadat kód ZIJUHOMEMADE a dostanete 15% slevu na všechna ovocná i nealko vína:-).

Mimochodem neděle je také poslední termín, do kdy vína objednat, pokud chcete, aby vám přišla do Vánoce.

 

 

Dneska mám pro vás recept na svařák z rybízového vína.

 

Černý rybíz mi vždycky chutnal a chutná mi i tohle víno. Rybízové víno a další ovocná vína jsem objevila na Rybízák.cz. Dozvěděla jsem se o nich koncem léta na návštěvě u kamarádky. Měla víno na stole a zaujal mě ten název, protože jsem nikdy o takovém vínu neslyšela. Když jsem pak náhodou zavítala na stránky Rybízáku, vzpomněla jsem si na to skvělé víno z léta a neodolala jsem😊.  Dopadlo to tak, že mám teď doma 4 láhve a rozhodně u nich neskončím:-D.

Ovocné víno

 

Na Silvestra chci objednat bedýnku malinového vína, to jsem ještě neměla a jistě musí být vynikající. Možná zkusím i nějaký zajímavý koktejl, svařák…anebo ho celé s Jardou vypijeme jen tak. Uvidíme na Silvestra:-D.

Tak co, kdo si dá svařák? Vánoční trhy letos asi nebudou a není nic jednoduššího než si svařák uvařit doma. Jediné, co budete potřebovat je 5 minut času, rybízové víno, hřebíček a skořici.

 

Suroviny:

  • 250ml Rybízáku – rybízového vína 
  • 2 celé hřebíčky
  • ½ tyčinky skořice
  • Volitelné – 2 lžičky třtinového cukru

 

Rybízák

Svařák z rybízového vína mi strašně chutná. Je takový ovocnější než tradiční svařák. A nejen svařák, ale i víno samotné, pěkně vychlazené. Je ovocné, rybízové…víno z hroznového vína takhle nechutná. Tohle je mnohem lepší:-).

 

Kromě rybízového vína jsem měla i jahodové, bezinkové a šumivé z borůvek. Jahodové a bezinkové byly slaďounké, prostě k mňam. Šumivé borůvkové je sice kyselejší, ale kupodivu mi přesto chutná. Tyhle ovocná vína mě prostě baví a těším se, až ochutnám další😊.

Rybízák a další ovocná vína prodává Rybízák: www.rybizak.cz

 

 

 

Postup

Rybízové víno nalijte do malého hrnce. Přidejte hřebíček, skořici a kdo chce i cukr.

Víno zahřívejte jen aby bylo horké, zbytečně ho nevařte. Ideální je zahřát svařák na 60 stupňů tedy teplota tak akorát na pití.

Aby koření mohlo uvolnit svou chuť do nápoje, svařák po zahřátí zakryju pokličkou a nechám 5 minut odstát. Kdyby moc vychladnul, ještě ho krátce zahřeju, ale zase jen tolik, aby byl akorát na pití.

 

Tip

Pokud budete dělat cukrový okraj, nemusíte svařák sladit. Kyselejší chuť svařáku a sladký okraj se budou skvěle doplňovat.

 

Chcete ozdobit hrnek cukrovým okrajem?

Připravte si dvě misky – jednu s cukrem a druhou s vodou.

Já jsem namísto bílého cukru použila třtinový cukr smíchaný se špetkou cejlonské skořice, protože se podle mě k rybízovému více hodí.

 

Hrnek nebo sklenici ponořte asi centimetr do vody.

Hned poté sklenici namočte do do cukru. Tradáá a cukrový okraj je hotový.

 

Teď už jen stačí nalít svařák do sklenice a vychutnat si ho.

Dobrou chuť!

 

Novinka: Recept na perníkový svařák!

Perníkový svařák

 

Článek s ochutnávkou všech ovocných vín, které mi z rybizak.cz přišly najdete tady:

Ochutnávka ovocných vín