Omáčku na pizzu nebo těstoviny si můžete doma snadno a rychle vyrobit. Chutná o dost lépe než ta kupovaná. Navíc neobsahuje žádné konzervanty, stabilizátory, barviva nebo dochucovadla. Ušetříte tak svoje tělo od spousty špatných látek. Pokud na pizzu dáváte kečup zaručuji že tohle je o dost chutnější. Klidně si můžete vyrobit větší množství suga a zavařit ho do zásoby. Kdykoliv budete dělat pizzu, lasagne nebo těstoviny stačí jen sáhnout pro sklenici do spíže.

Suroviny

  • 500g pasírovaných rajčat (konzerva/domácí)
  • 25 gramů cukru*
  • 2 lžičky soli
  • 1 střední cibule (100g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušené bazalky (2,5g)
  • Necelá 1 lžíce sušeného oregana (2g)

*pro sladší sugo ještě 1-2 lžíce cukru přidejte

Příprava

  1. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte dosklovata na lžíci oleje (asi 2 minuty)
  2. Do pánve přidejte cukr, sůl, bazalku a oregano a nechte za stálého míchání bylinky chvilku rozvonět
  3. Zalijte pasírovanými rajčaty a 5 minut povařte
  4. Přelijte do čistých sklenic a nechte vychladnout
  5. Hotové sugo uložte do lednice nebo zavařte a uložte do spíže

Pro delší trvanlivost sterilujte na 80 stupňů po dobu 20 minut

 

Použití: na pizzu, jako omáčka na těstoviny, na pizza kapsu…

Trvanlivost: v lednici asi týden, zavařené cca 1 rok