Strouhanka je další z věcí které už nemusíte kupovat v obchodě. Většinou se strouhanka vyrábí ze ztvrdlého nebo nasušeného pečiva. Může se ale stát, že začnete dělat například řízky a strouhanka nikde. Proto jsem si pro vás připravila recept na strouhanku s použitím čerstvého pečiva abyste jí mohli ihned použít. Stačí když máte po ruce čerstvé pečivo ze kterého během chvilky strouhanku vyrobíte .

Suroviny

  • Čerstvé bílé pečivo (housky, rohlíky, bagety…)

Příprava

Rychlé usušení čerstvého pečiva:

Pečivo nakrájejte na malé kostičky a rozložte v jedné vrstvě na plech. Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečte dokud nebude pečivo tvrdé. Trvá to asi 10 minut, ale chce to po celou dobu pečivo hlídat aby se nepřipálilo.

  1. Pečivo nakrájené na kostičky rozmixujte na strouhanku
  2. Uložte do uzavíratelného obalu nebo ihned použijte

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: přibližně 6 měsíců