Mám pro vás skvělý objev: kokosové oleje s vanilkou, jasmínem nebo růží. Objevila jsem je na www.zdravizesrilanky.cz. Hned jsem se do nich zamilovala. Kdybych si měla vybrat favorita, byl by to kokosový olej s růží a kokosový olej s jasmínem. Nemohu se rozhodnout, který je nejlepší, tak jsem vybrala dva:-). Vůně těchto olejů je prostě úžasná. Příjemná, výraznější, ale navtíravá, přírodní, květinová…prostě dokonalá.

Tyto oleje se dají použít na vaření, ale i jako surovina pro výrobu domácí kosmetiky. Řekla jsem si, že si z nich vyrobím růžovou a jasmínovou řadu kosmetiky. Postupně tak pro vás budu mít recepty na balzám na rty, tělové máslo, pleťový krém a další kosmetické produkty z vůní růže nebo jasmínu.

Dnes mám pro vás recept na tělové máslo s vůní růže. Je to šlehané tělové máslo, proto je krásné nadýchané. Hydratuje vaši pokožku, dá se použít na celé tělo a voní naprosto fantasticky! Tohle luxusní tělové máslo s růží si vyrobíte během pár minut. Pojďme se podívat, jak na to:

 

Suroviny:

  • 100g kokosového oleje s růží
  • 100g bambuckého másla
  •  Sušený ibišek: 1 a ½ až 2 lžičky namletého ibišku

Pomůcky: elektrický šlehač nebo kuchyňský robot

 

Kokosový olej s růží

Tento úžasný a nádherně vonící kokosový olej seženete na www.zdravizesrilanky.cz

 

Bambucké máslo:

Použila jsem rafinované bambucké máslo. Je bez vůně a také o něco levnější než máslo nerafinované. Do tohoto receptu se skvěle hodí, protože nemá žádnou vůni a vůně růže tak může krásně vyniknout. Bambucké máslo seženete na www.mydlovysvet.cz.

 

Sušený ibišek:

Ibišek koupíte na www.shams.cz. Uděláte z něj výtečný čaj, ledové nápoje, sušenky anebo ho můžete použít jako barvivo. Ibišek jako barvivo lze použít do jídla i kosmetiky.

 

Postup:

Jako první si udělejte ibiškový prášek. Použití ibišku je volitelné, ale má to několik výhod. Ibišek máslu dodá růžovou barvu, která se k vůni růže skvěle hodí. Také obsahuje antioxidanty a vitamin C, které jsou pro pokožku prospěšné.

Ibiškový prášek vyrobíte tak, že dáte sušený ibišek do mixéru nebo mlýnku na kávu a rozmixujete ho na prášek. Přesijte ho přes jemné sítko, budete potřebovat pouze jemný prášek.

Teď to bude velice jednoduché. Kokosový olej i bambucké máslo dejte do misky. Rovnou přidejte i ibišek, ať má máslo barvu růže😊. Vezměte si elektrický šlehač a šlehejte 3-5 minut, dokud nebude máslo pěkně nadýchané.

U bambuckého másla na teplotě nezáleží, je pořád stejné. Kokosový olej může být při nižší teplotě dost tvrdý. Pokud je hodně tvrdý, nechte ho na lince nebo nějakém teplém místě trochu povolit, ať ho můžete snadno nabrat.

Kdyby máslo nešlo moc vyšlehat, můžete dát misku na chvilku do lednice nebo mrazáku. Poté zkuste znovu vyšlehat.

Místo elektrického šlehače můžete použít i kuchyňského robota se šlehací metlou. Nemáte elektrický šlehač ani kuchyňského robota? Dřív jsem máslo šlehala jen pomocí metličky nebo stěrky. Máslo promíchávejte vařečkou nebo míchejte metličkou, až bude pěkně našlehané.

Hotové máslo přendejte do zavírací dózy.

Skladování a trvanlivost:

Máslo skladujte na chladnějším místě. Mám ho v koupelně, kde je ideální teplota. Při vysoké teplotě může máslo roztát. Potom je nutné máslo vrátit do lednice a po ztuhnutí opět vyšlehat.

Trvanlivost: 1 rok