K tomuto receptu jsem se inspirovala u arménských Lahmoujan. To jsou takové arménské pizzy. Je to těsta jako na pizzu, které se potře masovou směsí a upeče. Je to strašně dobré jídlo a za málo peněz je toho opravdu hodně.

Arménské lahmoujan

Tentokrát jsem namísto tradičního receptu udělala toasty plněné touto masovou směsí. Do každého toastu jsem ještě přidala plátek sýra.

Jak toasty chutnají? Skoro jako boloňské těstoviny, ale v podobě toastů. Z této směsi uděláte horu toastů, takže pokud jich nechcete tolik, můžete udělat poloviční množství.

 

Suroviny:

 

 

  • Světlý toastový chléb (celozrnný je taky dobrý, ale se světlým mi to chutnalo více)

-z masové směsi uděláte 30 toastů, podle toho nakupte potřebné množství chleba. Anebo udělejte poloviční množství. Další možnost je dát směs do lednice a toasty si druhý den zopakovat😊.

  • 30 plátků eidamu (nebo jen 15, když dáte do 1 toastů půlku plátku anebo sýr nastrouháte)

 

Masová směs:

  • 600g mleté hovězí maso
  • 400g pasírovaných rajčat (1 plechovka)
  • 140g rajčatového protlaku
  • 40g krupicového cukru
  • 2 červené kapie
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku (10 gramů)
  • 1 a ¼ lžíce mleté papriky (10 gramů)
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu (6 gramů)
  • 2 lžičky soli (12 gramů)
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky kajenského pepře nebo chilli (volitelné)
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • Špetka sušené bazalky

=30 toastů

 

Postup:

Cibulku nakrájejte nadrobno. Já jsem si práci usnadnila ručním sekáčkem😊.

Ve velké pánvi zahřejte lžíci oleje. Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, dokud nezhnědne. Maso dejte zatím stranou, třeba do nějaké mísy.

V pánvi opět zahřejte lžíci oleje, přidejte cibulku, kapie pokrájené na malé kostky a za stálého míchání smažte 5 minut.

Přidejte utřený česnek a také upečené maso, které jste si předtím připravili.

Nyní přidejte rajčatový protlak, pasírovaná rajčata a také všechny bylinka a koření. Krátce povařte a odstavte. Kdyby byla směs moc tekutá, můžete ji zahustit 1 lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2-3 lžících vody. Rozmíchejte a přidejte.

 

Toasty:

Na chleba dejte 50 gramů studené nebo teplé masové směsi. Zakryjte plátkem sýra anebo jím postrouhejte.

Vložte do toastovače a opečte dozlatova (asi 3 minuty).