Věděli jste, že ledová čokoláda je veganská? Ano je, ale pouze ta domácí. V obchodě seženete jen ledovou čokoládu z mléčné čokolády a ta obsahuje sušené mléko. Domácí ledová čokoláda obsahuje jen hořkou čokoládu a je tak vhodná i pro vegany. Tento velmi jednoduchý zabere jen pár minut. Během chvilky budete mít celou bonboniéru lahodné čokolády, která se úplně rozplývá na jazyku.

Ochutnejte a dejte mi vědět, co jí říkáte. Já jdu mlsat.

 

Suroviny:

  • 60g hořké čokolády
  • 40g kokosového oleje

Pomůcky: formičky na pralinky, kostky na led….nejčastěji používám silikonové pralinky s různými tvary

 

 

PŘÍPRAVA

  1. Čokoládu nalámejte nalámejte nebo nakrájejte na menší kousky.
  2. Do misky k čokoládě přidejte i kokosový olej.
  3. Rozpusťte v mikrovlnce v 10 sekundových intervalech. Mě to trvalo jen 20 sekund. Stačí když je kokosový olej zahřátý a čokoláda se při důkladném promíchání dorozpustí.
  4. Připravte si formičky a čokoládu do nich rozlijte (používám lžičku).
  5. Formu dejte do lednice a nechte čokoládu ztvrdnout. Pro urychlení můžete použít mrazák. Mě to trvalo asi 30 minut, než čokoláda ztuhla a v mrazáku asi 5 minut. Samozřejmě záleží na teplotě v lednici nebo mrazáku.
  6. Ledovou čokoládu vyklopte a přendejte do krabičky. Jelikož neobsahuje žádná ztužovače ani nic jiného, musí se čokoláda skladovat pouze v lednici.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc (možná i déle, kokosový olej i čokoláda mají velice dlouhou trvanlivost)