Stále objevuji nové mouky a nepřestává mě překvapovat, jak velký výběr v dnešní době je. Teď zkouším recepty z čočkové mouky. Je velice zdravá.

 

Výhody čočkové mouky

Obsahuje více bílkovin

Vyšší obsah vlákniny

Je bezlepková

 

Do čeho čočkovou mouku použít?

Na pečení, vaření i zahušťování. Jsou z ní skvělé sušenky, čočková kaše nebo pizza. Čočkovou mouku můžete použít samotnou anebo s ní pouze nahradit část mouky.

Mouku můžete použít například na výrobu korpusu na pizzu. 

 

Suroviny:

  • 500g červené čočky
  • Mixéru nebo elektrický mlýnek na kávu

 

Červená čočka

Poprvé jsem mouku koupila v Tescu. Podruhé jsem si ale všimla na rohlik.cz, že se dá koupit bez obalu.  Prodávají ji ve skle, které si od vás zase vezmou zpátky. Je za dobrou cenu, tak teď používám už jen tu ve skle:-).

 

Postup:

Čočku dejte do mixéru nebo mlýnku a rozemelte ne prášek. Bude to trvat pár minut. Poté přesijte a to co vám zbylo ještě rozmixujte. Budete potřebovat pouze jemný prášek, to co zbylo v sítu do mouky nevracejte.