Připravte si jemný krém z avokáda. Poslední rok bylo avokádo na mém jídelníčku tolikrát, že už to ani nespočítám. Poprvé jsem ho ochutnala teprve před pár lety a teď asi doháním dobu, kdy jsem avokádo ještě neznala. Je zdravé, plné dobrých tuků a také má jedinečnou chuť. Právě díky své chuti zazáří jak ve sladké, tak slané kuchyni. Dneska mám pro vás velice jednoduchý recept na čokoládový krém. Příprava vám zabere pár minut a výsledek vás mile překvapí.

Jako dítě jsem na pudingu vyrůstala a mám ho ráda dodnes. Akorát jsem mléko svařené se škrobem nahradila zdravějšími recepty jako je například tento puding z avokáda. Hlavně v létě jistě oceníte to, že se puding nemusí vařit. Kdo by taky chtěl zapínat troubu, když je venku 30 stupňů. Na přípravu avokádového pudingu budete potřebovat jen mixér a o to je jeho příprava mnohem příjemnější.

 

 

Popis: vegan, bez lepku, bez laktózy, bez rafinovaného cukru, nízký obsah cukru

 

Budete potřebovat:

  • 1 avokádo
  • 60g mandlového mléka
  • 3 lžíce hořkého kakaa (20 g)
  • 1 lžíce čekankového sirupu (nebo datlového)*

*použít lze i třtinový cukr, agáve sirup…

Příprava:

Avokádo rozpulte. Nůž zasekněte do pecky, pootočte a vyndejte tak pecku. Pomocí polévkové lžíce avokádo vydlabejte. Můžete ho rovnou dávat do mixéru.

Přidejte mandlové mléko, čekankový sirup i kakao. Mixujte do hladkého krému.

Avokádový puding můžete rovnou podávat nebo počkat až ztuhne. Dejte ho na pár hodin do lednice.

Ozdobte lesním ovocem nebo lístky čerstvé máty.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny

 

TIP: Máte nezralé avokádo? Rozhodně ho nedávejte do lednice, tam vám nedozraje. Zabalte ho do novin nebo látky a nechte ho dozrát při pokojové teplotě. Když není zabalené zraje rychleji na povrch a proto je pak na povrchu přezrálé a uvnitř syrové. Zabalením docílíte rovnoměrného zrání.