Recept na hořčičnou omáčku do hamburgerů. Když jsme dříve jezdily do kina měli jsme jako tradici zastávku v Mc Donaldu. Já jsem si pravidelně dávala Big mac, který mě ze všech hamburgerů oslovil nejvíce. Chutnal mi právě kvůli hořčičné omáčce kterou na něj používají dodnes. Asi před rokem jsem si koupila jednoho s sebou domů a snažila se přijít co v té vynikající omáčce je. Hned jsem jela do obchodu pro suroviny a pak dochucovala dokud jsem nebyla s chutí spokojená. Doufám že vám omáčka bude chutnat. Mě takhle chutná moc a je to u nás nejčastěji používaná omáčka na domácí hamburgery.

Suroviny

  • 250ml majonéza
  • 45g cibule
  • 15g kyselé okurky (1 malá)
  • 30g cukru
  • 30g plnotučné hořčice
  • 3/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli

Příprava

  1. Cibuli pokrájejte na co nejjemněji to půjde, stejně tak nakrájejte i kyselou okurku.
  2. Majonézu smíchejte s cukrem, hořčicí, pepřem a solí. Dobře promíchejte a pak teprve přidejte okurku s cibulí.
  3. Omáčku nechte alespoň půl hodinky uležet v lednici aby se chutě propojily.

 

Skladování: v lednici