Nevím proč, ale dneska jsem se podívala do lednice a jak jsem uviděla hermelín, dostala jsem strašnou chuť na bagetu s hermelínem. Plněné bagety si dělám pouze doma, ty prázdné a divně chutnající bagety z benzinek raději komentovat nebudu😊.

Akorát jsem objednávala nákup  (jídlo teď nakupujeme převážně po internetu), tak jsem přidala do košíku všechny potřebné suroviny. Kromě toho hermelínu jsme totiž doma nic neměli. Taky to tak máte, že když na něco dostanete chuť, nedokážete na to přestat myslet? Sice jsem až do odpoledne normálně pracovala, ale pořád jsem myslela na tu luxusní bagetu, co si dáme, až přivezou nákup:-D. Hned jak jsem nákup donesla do bytu, ani jsem ho nevykládala a šla dělat bagetu.

Předem chci říct, že to opravdu není bageta od benzínky, takže je pořádně nacpaná. Sníte jednu a je to plnohodnotný oběd nebo večeře. I tak podle mě vyjde cenově lépe, než ty bagety s jedním koleček šunky na celou bagetu. Co je ale nejdůležitější je chuť a ta je vynikající!

Moc jsme si na ní pochutnali. Jako pečivo jsem použila čerstvé celozrnné bagety, byly moc dobré. Na těch balených bagetách od benzinky mi vždycky vadilo právě pečivo, které chutnalo tak nějak divně a gumově. Tohle je úplně jiná liga:-). Kdyby existovali nějaké 5 hvězdičkové benzinky, klidně by tam tuhle bagetu mohly prodávat:-D.

Nechce se vám vařit? Udělejte všem tyhle bagety a pochutná si celá rodina. Ideální rychlovka, když máte jiné plány nebo se vám nechce vařit.

 

Suroviny na 2 bagety = 2 porce

  • 2 celozrnné bagety
  • 100g šunky 96% masa
  • 1 hermelín (používám smetanový Sedlčanský)*
  • 1 kostka Lučiny – 100 gramů (nebo žervé)
  • Kadeřavý salát
  • Cherry rajčata nebo 1 velké rajče**
  • Sůl, pepř

*skvělý je i pepřem, ten mi taky moc chutná. Hermelínů je více druhů, vyberte si, který vám chutná.

**Možná jsem měla použít klasická velká rajčata. Jsou to velké plátky, tak nebudou tak vypadávat. Cherry rajčata mají lepší chuť, tak jsem se rozhodla pro ně:-).

Postup

Hermelín nakrájejte na silnější plátky. Rajčata nakrájejte na kolečka.

Bagety rozřízněte na půl, ale nedokrajujte až do konce, jinak bude všechno vypadávat.

Začněte lučinou, na každou bagetu jsem dala 50 gramů. Dále je na řadě salát a na něj přijdou rajčátka.

Šunku jsem smotala, jak to dělají na benzince a vložila do bagety. Šunka je pak pěkně vidět, vypadá to lépe, než když tam jen vložíte plátek.

Jako poslední bude hermelín. Trošku soli a pepře a bageta je hotová.

Bagety samozřejmě mohou mít tisíce podob, klidně experimentujte, zkoušejte různé suroviny a zapište si jen ty, co vám budou chutnat. Sama teď budu zkoušet různé bagety. Přijde mi to jako skvělá a zdravá rychlovka k obědu nebo večeři. Léto je to za chvilku, tak se budou recepty na studená jídla hodit. V létě mě totiž ke sporáku nikdo nedostane:-D.

 

Chcete klasickou světlou bagetu namísto té celozrnné? Vyzkoušejte tento recept na křupavé francouzské bagety:

 

Francouzské bagety