Povedlo se vám připálit hrnec nebo pánev, tak jako mě? Použijte dvě suroviny, které určitě doma máte a nádobí zase bude jako nové.

 

Budete potřebovat:

  • Půlku citrónu
  • 1 lžíce soli (mořské nebo stolní)

 

Postup:

Nádobí nepředmáčejte. Dno posypte solí a připravte si půlku citrónu. Nyní s citrónem krouživými pohyby drhněte dno. Pokud je třeba, přidejte další sůl. Funguje to jako drátěnka.

Nepodařilo se hrnec/pánev vyčistit úplně do čista? Běžte na chvilku dělat něco jiného a nechte sůl s citrónem působit. Za 30-60 minut opět vydrhněte, teď už by to pustit mělo. Ono samozřejmě dost záleží na tom, co se vám připálilo a také z jakého materiálu je nádobí. Postupně zkouším další a další „babské rady“ a uvidíme, co se osvědčí. Brzy sem přidám další recepty. Vždy je lepší mít na výběr, pak je můžete vyzkoušet a zjistit, který vám na jaké nádobí funguje.

 

                                                    Před                                                                                     Po

Nepřilnavé nádobí: u nepřilnavého nádobí raději použití soli nedoporučuji. Já to používám na všechno staré nádobí, na nějaké nové nebo dražší bych si to asi netroufla. Ještě tu budou další recepty, které můžete místo soli použít😊.