Rýže uvařená společně s mletou kurkumou tvoří chutnou a zdravou přílohu nejen k indické kuchyni, ale i k pečenému masu nebo zeleninovým jídlům. Je to vlastně úplně jednoduché : stačí jen rýži uvařit ve vodě s malým množstvím mleté kurkumy, která je mimochodem moc zdravá (je to přírodní antibiotikum).

SurovinY

  • 400g dlouhozrnné rýže (měřeno v suchém stavu)
  • 1 lžička mleté kurkumy na 2 litry vody*

*použijte množství vody podle návodu. Podle toho upravte i množství kurkumy. Když jí dáte více mohla by být rýže hořká

 

Příprava

  1. Rýži propláchněte pod studenou vodou. Uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
  2. Rýži přeceďte nebo pokud je to uvedeno v návodu tak vodu zcela vyvařte.
  3. Po uvaření rýži promíchejte a vidličkou nakypřete

 

Použití: příloha k indickým jídlům, masu, zeleninovým pokrmům nebo po smíchání se zeleninou jako hlavní jídlo