Zase se nám povedlo najít nějaké houby. Moc jich nebylo, proto jsem je ani nesušila. To by se ani nevyplatilo, protože by sušička jela skoro na prázdno. Místo toho jsem z nich udělala houby smažené v trojobalu. Jarda je miluju, tudíž mi taky většinu snědl😊.

Tohle jídlo je jednoduché, hotové za chvilku. Je to skvělý způsob, jak rychle zpracovat váš úlovek. Jíme je samotné anebo s bramborem.

Pokud žádné houby nenajdete, nezoufejte. Smažené houby si můžete připravit i z žampionů, které koupíte v každém obchodě.

Tenhle košík jsem si před pár lety upletla a od té doby ho nosím na houby:-).

Suroviny:

  • Houby – hříbky nebo žampiony
  • Strouhanka
  • Hladká mouka
  • Vejce
  • Olej na smažení
  • Sůl

 

Postup:

Houby očistěte a okrájejte. Použijte pouze zdravé houby. Nakrájejte je na větší kousky. Klidně můžete i menší, ale je to pak pracnější se s tím obalovat.

Každý kousek obalte nejdříve ve vajíčku, pak v mouce, vajíčku, a nakonec ve strouhance. Do vajíčka přidávám lžíci mléka a prošlehám. Není pak tak tuhé, takže mi to vyjde na více hub a na houbách ho tolik nezůstane. Houby zatím nesolte, mohly by pustit vodu a to nechceme. Vždy je solím až na konec.

Houby smažte v oleji dozlatova.

Opečené houby osolte.

 

Podávejte samotné nebo s bramborem či jinou přílohou.