Rychlý a jednoduchý perník který mám moc ráda, protože jen stačí všechno smíchat v míse, nalít do formy a upéct. Jeho příprava vám tak zabere jen chvilku. Můj favorit je perník slepený marmeládou nebo politý čokoládovou polevou. Tento recept je nejen veganský, ale také neobsahuje laktózu a rafinovaný cukr. Na jeho přípravu bude potřebovat jen šest surovin ze kterých upečete výborný nadýchaný perník.

SurovinY

  • 300g hladké mouky nebo bílé špaldové mouky
  • 300ml mandlového mléka*
  • 200g třtinového cukru
  • 60ml slunečnicového oleje
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžíce hořkého kakaa

*mandlové mléko si doma můžete jednoduše vyrobit,  jako náhradu můžete použít sójové, kešu nebo konopné mléko

Poleva: hořká čokoláda nebo moučkový cukr

 

Příprava

Všechny suroviny smíchejte metličkou a vytvořte tak hladké těsto bez hrudek. Nalijte na plech a rozlijte do stran. Pro vysoký perník budete potřebovat pekáč o velikosti A4 papíru nebo pro nízký perník klasický plech (nebo při použití velkého plechu recept zdvojnásobte).

Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů po dobu 15 minut, střední rošt. Perník je hotový až bude špejle po vytažení čistá

Perník podávejte posypaný moučkovým cukrem, politý hořkou čokoládou nebo slepený marmeládou.

Dobrou chuť