Chystáte se dělat bramborové šišky nebo knedlíky? Připravte si sladkou smaženou strouhanku s máslem a cukrem. S bramborovým těstem chutná naprosto dokonale, ale hodí se i k tvarohovým nebo kynutým knedlíkům. Chuť rohlíků při smažení zmizí a zbytek jen sladká křupavá strouhanka. Nikdy bych nevěřila, že mi budou opečené rohlíky chutnat. Teď se po ní doma můžeme utlouct a žádné bramborové šišky se už bez ní neobejdou.

Suroviny

  • 150g strouhanky
  • 50g cukr moučka
  • 30g máslo

Příprava

  1. Máslo rozpusťte na pánvi.
  2. Přidejte strouhanku a za stálého míchání smažte dokud strouhanka nezezátne. Jen dávejte pozor aby se nepřipálila. Občas jí ochutnejte jestli nezačíná hořknout, to by znamenalo že už se začíná připalovat.
  3. Sundejte ze sporáku a vmíchejte moučkový cukr. Dobře promíchejte.
  4. Strouhanku ihned použijte nebo uložte do krabičky pro pozdější použití.
  5. Smaženou strouhanku nasypte na bramborové knedlíky nebo šišky posypané moučkovým cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo a můžete podávat.

Použití: Na bramborové knedlíky, šišky a všechny sladké dezerty nejen z bramborového těsta.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 týden